joi, 11 februarie 2010

Concert SHANNON CEILI BAND: joi, 4 martie 2010

Seara de muzica irlandeza live cu SHANNON CEILI BAND.

Infiintata in anul 2006 trupa Shannon Ceili Band este varianta traditonal-acustica a grupului Blackbeers. Componenta trupei nu este una stabila, asa cum de altfel se intampla in majortatea formatiilor de muzica traditionala, putand varia in functie de eveniment sau timpul disponibil al membrilor. Ideea trupei a fost initiata de Peter Moynahan din dorinta de a canta in continuare muzica traditionala irlandeza, dupa mutarea sa la Bucuresti si o data cu trecerea trupei Blackbeers in Rock-Celtic. Un pas important a fost cooptarea Nataliei, fosta violinista la formatia irlandeza Sorb, ea fiind implicata si in alte proiecte (violinista la Filarmonica George Enescu din Bucuresti, colaboratoare cu formatii de muzica folk, ucraineana etc.).

La capitolul percutie s-a colaborat pe rand cu Misu Stana (fost membru Blackbeers), Andrei Szucs (fost membru Blackbeers) si in prezent cu Pat O'Mahoney care pe langa toba irlandeza canta la fluiere si mandola. Un alt membru stabil al grupului este Stike Molnar care sustine partea solistica la flaut si fluiere irlandeze. O data cu pregatirile programului de colinde “Irish Christmas” sectiunea de voci a fost intarita prin cooptarea actritei Alina Talos. Avand la activ cateva colaborari cu dansatoarea Raluca Iarca trupa Shannon Ceili Band a devenit o formatie de muzica si dansuri traditionale irlandeze, in prezent sectiunea “dansuri” fiind condusa de Octavia Roman.

Incepand cu primavara anului 2008 Shannon Ceili Band colaboreaza cu un grup de dans irlandez (traditional si step) intitulat Irish Way si infiintat de Dan Popovici, initiatorul unor workshopuri sustinute in Bucuresti de Anne-Marie Cunningham, fosta dansatoare in show-ul “Riverdance” (sursa: http://www.shannonband.ro).

Grupul a sustinut numerose concerte, atat in Bucuresti cat si in diferite locatii si festivaluri in tara .

Bilet de intrare 15 lei si 10 lei pentru studenti. Ora 21.00.

Contact & rezervari: 0745 250 339; 0734 330 561.


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu