sâmbătă, 6 februarie 2010

Concert Marius Vernescu: 25.02.2010

Joi, 25 februarie 2010, un concert eveniment al pianistului de jazz Marius Vernescu, laureat al festivalului de Jazz de la Montreux. O seara speciala, o prezentare nu doar a unui artist desavarsit ci si a unui nou concept cultural, de repunere in valoare a componisticii romanesti. Totul doar in clubul de muzica live si concerte impecabile 100 Crossroads.

Sam Cirus Reuven

Atunci cand a fost invitat special la programul de granturi al Fundatiei Fullbright sub genericul “The History of Jazz” si abia dupa ce a luat doi ani consecutiv, in 2001 si 2002, importante premii in Europa (Niedersachen – Germania, si la sectiunea competitiva jazz solo-pian, la Festivalul de Jazz de la Montreux – Elvetia), tanarul artist la care ne referim ar fi putut avea o cariera mai mult decat stralucita in oricare tara, cu exceptia uneia – Romania. Sa nu anticipam un raspuns …

Sam Cirus a venit in Romania si, fara valva in jurul premiilor si distinctiilor primite, fara sa-si puna in rama tabloidelor diploma de la Academia de Muzica din Hanovra, a incercat sa propuna publicului avizat al cluburilor, al Radiodifuziunii, sau al TVR un concept muzical, nu o formula de interpretare care, probabil, i-ar fi adus notorietate, poate si celebritatea, succesul.

Conceptul ca atare nu are darul sa atraga atentia difuzorilor de muzica de jazz, pe cand interpretarea unor piese de gen in formula solo-pian (Clayderman ar fi o comparatie), n-ar avea, pe de alta parte, publicul pe care artistul doreste sa-l cucereasca, sa-i trezeasca interesul.

Va spunem ca, dincolo de amanunte, este un concept cultural, de repunere in valoare a componisticii romanesti, asa cum veti putea constata in curand, la Clubul Crossroads (pe Calea Mosilor la numarul 100), in pregatire fiind, totodata si un concert. Dar, despre toate acestea, altadata.

Vom incheia spunandu-va doar ca Sam Cirus Reuven este un nume despre care vom mai auzi, daca nu cumva prin anagramare vom afla si numele real al artistului pe care vi l-am prezentat: Marius Vernescu. Si atunci intelegem de ce a ales Romania .

Bilet de intrare 15 lei. Ora 21.00.

Contact & rezervari: 0745 250 339; 0734 330 561.


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu